DRAMATIK

Under 90-talet pluggade jag dramatik och teaterhistoria på universitetet i Gbg, startade teatergruppen POK! med Mats och Fobbe, skrev och satte upp pjäser och gick improvisationskurser. I love it! Genom åren har jag haft mindre roller i både film, radio och tv (bland annat "Bonusfamiljen") och även huvudroller i barn-program som "Kosmos och Kattis" och "Betsys salong". Scrolla ner och kolla in första avsnittet av "Kosmos och Kattis" (1997).

2003 skrev jag manus ihop med Mats Kjelbye till Sveriges Radios julkalender "Samma gamla visa". Annan dramatik jag ligger bakom: tv-serierna "Cirkuskiosken" (medförfattare: Erika Höghede), "Kimklubben" och Riksteaterns "Allt du måste veta om pop" (medförfattare: Agneta Karlsson och David Silva).

Våren 2018 såg du mig några gånger i tv-serien "Bonusfamiljen" som torr och stressad vigselförrättare. Serien går nu att streama på Netflix.

Våren 2018 såg du mig några gånger i tv-serien "Bonusfamiljen" som torr och stressad vigselförrättare. Serien går nu att streama på Netflix.

fullsizeoutput_3f8b.jpeg

Den första pjäsen! “Pok! Radiohjältinnan”, skriven och framförd av Mats Kjelbye, Fobbe Forsberg och mig (1991).

 

"Don't try to play it down, Mikael. It won't work."
Teatertragglandet i Gbg har också - nästan - tagit mig till Hollywood. Efter en audition fick jag en liten talroll som reporter i David Finchers "The Girl With the Dragon Tattoo" (2011). Väldigt sparsmakad regi, otroligt intressant sammanhang att befinna sig i och kul att spela mot Daniel Craig. På filmpremiären stegade regissören David Fincher glatt fram till mig, skakade min hand och tackade för en finfin insats. Jag har fortfarande inte riktigt smält detta.

Efter ett halvår på vägarna 2017-2018 och närmare 30 föreställningar med vår populärmusik-historiska Riksteaterföreställning "Allt du måste veta om pop" har Agneta Karlsson, David Silva och jag nu turnerat klart för den här gången. Vi filar på uppföljaren ... (Nedan)

Pressbild Allt du måste veta om pop 160905.jpg

Nedan: Mikael Riesebeck och jag som Kosmos och Kattis, TV4 1997. 

Nedan: "Kimklubben". Deckare med genustwist. Jag skrev manus. Sändes på SVT/UR 2011.