BOKHÖST! RADIOHÖST!

Tack för en väldigt rolig bokmässa. Så många fantastiska seminarier och möten, många med er läsare. Jag fortsätter min resa Sverige runt denna höst/vinter och pratar framöver om Kvinnorna som formade pophistorien i bland annat Luleå, Växjö, Stockholm, Nyköping och Linköping. Kontakta Atlas förlag om du vill ha besök. Onsdag 23/10 besöker jag fina lilla Redbergsteatern i Göteborg för ett samtal. Läs mer HÄR. (Nästan slutsålt dock!)

Snart debuterar jag även som essäist i en anrik tidning. Att skriva om sig själv ihop med orden essäist och anrik är rätt sjukt. Men kul.

20/9 sände jag P1-programmet Ring Kulturradion. HÄR KAN DU LYSSNA och bilda dig i allt från opera till Trumps favoritfilm.
10/10 sänder jag Karlavagnen i P4. Vi hörs!

*************************************************************************************

FEJK NOMINERAT TILL ÅRETS RADIOPROGRAM

Nu finns säsong tre av radioserien FEJK på UR Play. I varje avsnitt granskar sidekicken David Silva och jag kända historiska fenomen och personer med ny blick och nya öron.
Jag producerar och programleder Fejk, som nominerats till Stora radiopriset i kategorin Årets radioprogram.

Foto: Joakim Bernholm/UR.

Foto: Joakim Bernholm/UR.

Felix Herngren regisserar mig i rollen som vigselförrättaren Eva i “ Bonusfamiljen ” 2018. Jag har också spelat i en Hollywoodfilm mot  Daniel Craig , turnerat med  Riksteatern  och haft en egen teatergrupp. Dessutom skriver jag manus, bland annat till  julkalendern  i Sveriges Radio 2005. Läs mer om detta under  DRAMATIK .  Foto: Jonas Modin.

Felix Herngren regisserar mig i rollen som vigselförrättaren Eva i “Bonusfamiljen” 2018. Jag har också spelat i en Hollywoodfilm mot Daniel Craig, turnerat med Riksteatern och haft en egen teatergrupp. Dessutom skriver jag manus, bland annat till julkalendern i Sveriges Radio 2005. Läs mer om detta under DRAMATIK.
Foto: Jonas Modin.

FINFINA RECENSIONER FÖR NYA FAKTABOKEN

Våren 2019 kom min faktabok “Kvinnorna som formade pophistorien”, en fristående uppföljare till Augustnominerade “Popmusik rimmar på politik”. Denna gång lyfter jag fram Neneh Cherry, Joan Jett, Madonna, Karin Juel, Sylvia Robinson bland många, många andra.

Alla stora tidningar har varit så positiva att jag aldrig kunnat drömma om något liknande. Expressens Dan Hallemar skriver exempelvis:
Här pratar vi om en omskrivning av svensk nationell historia på Astrid Lindgren-nivå.
HÄR finns hela Expressens recension. Vad Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och G-P tyckt kan du läsa mer om på denna sida.

”Kvinnorna som formade pophistorien” hittar du bland annat på Bokus och Adlibris.
Ett utdrag publicerades i SvD 18/8 2019. Kapitlet handlar om hur kompositören Agnetha Fältskog i historieskrivningen reducerats till “den blonda i Abba”. HÄR KAN DU LÄSA TEXTEN.

De flesta av mina texter i Svenska Dagbladet hittar du här.

Alltjämt en väldigt rolig bild från då jag var expert i Melodifestivalen 2016. Fler kul foton och grejer finns under rubriken  BILDER .

Alltjämt en väldigt rolig bild från då jag var expert i Melodifestivalen 2016. Fler kul foton och grejer finns under rubriken BILDER.

Jag har skrivit låttexter i över 20 år, och har över 100 verk anmälda till STIM. För skojs skull skapade jag en Spotifylista över en del av den musik jag skrivit text till. Många av mina barnlåtar är inte utgivna digitalt, men några finns med på samlingsskivor.