MINA BÖCKER

Skärmavbild 2019-04-07 kl. 13.40.58.png
Gabriela Stjärna och fienden (spänning)  En bok om lögner och förutfattade meningar. Nya klasskompisen William verkar hitta på det mesta, och Gabriela går in för att sätta dit honom. Frågan är vem som drabbas mest.

Gabriela Stjärna och fienden (spänning)

En bok om lögner och förutfattade meningar. Nya klasskompisen William verkar hitta på det mesta, och Gabriela går in för att sätta dit honom. Frågan är vem som drabbas mest.

Gabriela Stjärna och tjuven (spänning)  Hur mår man när kompisar reser till varma länder och skaffar dyra prylar, medan man själv aldrig kommer längre än till Norge? En berättelse om ekonomiska skillnader och den ofrånkomliga jämförelsen med andra.

Gabriela Stjärna och tjuven (spänning)

Hur mår man när kompisar reser till varma länder och skaffar dyra prylar, medan man själv aldrig kommer längre än till Norge? En berättelse om ekonomiska skillnader och den ofrånkomliga jämförelsen med andra.

Mysteriet Grünenvelder (spänning)  När allt grönt plötsligt försvinner från Snorvacka bestämmer sig syskonen Aron och Nora för att lösa mysteriet. För att ta reda på varför stans gräsmattor, trafikljus och gurkor blivit gråa startar de en spionfirma. Aron och Nora beger sig iväg till den kusliga ödetomten, men där väntar vildare äventyr än de nånsin vågat drömma om. Och frågan är om de egentligen vill veta sanningen.

Mysteriet Grünenvelder (spänning)

När allt grönt plötsligt försvinner från Snorvacka bestämmer sig syskonen Aron och Nora för att lösa mysteriet. För att ta reda på varför stans gräsmattor, trafikljus och gurkor blivit gråa startar de en spionfirma. Aron och Nora beger sig iväg till den kusliga ödetomten, men där väntar vildare äventyr än de nånsin vågat drömma om. Och frågan är om de egentligen vill veta sanningen.

2014 nominerades Popmusik rimmar på politik till Augustpriset som Årets svenska fackbok.

12 sånger om månaderna  (låttexter)  Här har jag skrivit en massa låttexter om året som går, till Klas Backmans storslagna musik och Ane Gustavssons myllrande bilder. Vårt album (Naxos) blev Grammis-nominerat. I boken finns noter och texter. Läs mer under rubriken Musik.

12 sånger om månaderna (låttexter)

Här har jag skrivit en massa låttexter om året som går, till Klas Backmans storslagna musik och Ane Gustavssons myllrande bilder.
Vårt album (Naxos) blev Grammis-nominerat. I boken finns noter och texter. Läs mer under rubriken Musik.

Samma gamla visa (spänning)  När Amanda spelar en gammal LP-skiva baklänges händer märkliga saker. Amandas önskningar går i uppfyllelse: Madonna börjar prata svenska, det blir världsfred och simbassängen fylls av hallonsaft. Men när skolans värstingar får tag i albumet blir det farligt. Samma gamla visa sändes som julkalender i Sveriges Radio 2003

Samma gamla visa (spänning)

När Amanda spelar en gammal LP-skiva baklänges händer märkliga saker. Amandas önskningar går i uppfyllelse: Madonna börjar prata svenska, det blir världsfred och simbassängen fylls av hallonsaft. Men när skolans värstingar får tag i albumet blir det farligt. Samma gamla visa sändes som julkalender i Sveriges Radio 2003

Guld som glimmar (spänning)  En morgon hittar Amanda en märklig blomma som slagit ut. Den har skira blad som fjärilsvingar och den glänser som guld. Snart visar det sig att blomman är magisk och plötsligt kan Amanda både förflytta sig till andra platser och in i andra kroppar. Hur går det till? Det blir både karaoke, kidnappning och vildsint jakt innan gåtan är löst.

Guld som glimmar (spänning)

En morgon hittar Amanda en märklig blomma som slagit ut. Den har skira blad som fjärilsvingar och den glänser som guld. Snart visar det sig att blomman är magisk och plötsligt kan Amanda både förflytta sig till andra platser och in i andra kroppar. Hur går det till? Det blir både karaoke, kidnappning och vildsint jakt innan gåtan är löst.

Bom Bom (barnantologi)  Min barndikt Bom Bom gav namn åt denna otroligt fina antologi med lyrik, ramsor och sagor för smarta små. Jag fick med ett helt knippe dikter och var mållös av glädje när det begav sig. Det är jag ju faktiskt fortfarande, när jag tänker efter.

Bom Bom (barnantologi)

Min barndikt Bom Bom gav namn åt denna otroligt fina antologi med lyrik, ramsor och sagor för smarta små. Jag fick med ett helt knippe dikter och var mållös av glädje när det begav sig. Det är jag ju faktiskt fortfarande, när jag tänker efter.

Popmusik rimmar på politik  (fackbok) var min första bok för vuxna. DN gjorde detta porträtt inför Augustgalan . Folk skrev idel snälla saker om boken, som Johanna Paulsson i Dagens Nyheter , Jan Gradvall i Expressen och Clara Törnvall i Svenska Dagbladet . Popen är en självklar tidsmarkör och väg in i historien. Musiken säger mycket om sin samtid; vem som har ordet, vilka normer vi rättar oss efter, vilka genrer som uppstår, vad som säljer och inte. Jag älskar gräva där inte många tidigare har grävt. Halva lyckan ligger i att få syn på mönster och lägga nya historiska pussel. Förhoppningsvis förmedlas en del av min upptäckarglädje i boken. Musiken är inte alltid så känd och därför har jag samlat låtarna i denna Spotifylista . Många läser och lyssnar parallellt.

Popmusik rimmar på politik (fackbok) var min första bok för vuxna. DN gjorde detta porträtt inför Augustgalan.

Folk skrev idel snälla saker om boken, som Johanna Paulsson i Dagens Nyheter, Jan Gradvall i Expressen och Clara Törnvall i Svenska Dagbladet. Popen är en självklar tidsmarkör och väg in i historien. Musiken säger mycket om sin samtid; vem som har ordet, vilka normer vi rättar oss efter, vilka genrer som uppstår, vad som säljer och inte. Jag älskar gräva där inte många tidigare har grävt. Halva lyckan ligger i att få syn på mönster och lägga nya historiska pussel. Förhoppningsvis förmedlas en del av min upptäckarglädje i boken. Musiken är inte alltid så känd och därför har jag samlat låtarna i denna Spotifylista. Många läser och lyssnar parallellt.

Utan titel  (ungdomsroman)  Vad gör man om man inte gillar att prata inför folk? Om man vill sörja sin döda mamma på sitt eget sätt och inte vill "ta för sig", skrika och gorma? Om man bara vill sitta på sin hemliga plats och tjuvröka och fundera över vem som snor cigarretter ur paketet varje dag? Min första ungdomsroman blev kärleksfullt mottagen på bloggar och breven från läsare trillade in i en strid ström. Några av de finaste recensionerna av denna roman publicerades i SvD och på Bokhora . Vi gjorde en låt också, till boken. Saga & Signe sjöng, Anders Lennartsson skrev musiken och jag texten. Musikvideon skapades av Mats Udd. Se och lyssna här.

Utan titel (ungdomsroman)

Vad gör man om man inte gillar att prata inför folk? Om man vill sörja sin döda mamma på sitt eget sätt och inte vill "ta för sig", skrika och gorma? Om man bara vill sitta på sin hemliga plats och tjuvröka och fundera över vem som snor cigarretter ur paketet varje dag?

Min första ungdomsroman blev kärleksfullt mottagen på bloggar och breven från läsare trillade in i en strid ström. Några av de finaste recensionerna av denna roman publicerades i SvD och på Bokhora. Vi gjorde en låt också, till boken. Saga & Signe sjöng, Anders Lennartsson skrev musiken och jag texten. Musikvideon skapades av Mats Udd. Se och lyssna här.

En annan historia (fackbok, antologi)  Redaktör: Lina Thomsgård  51 historiska personer som alla borde känna till. Jag berättar i denna breda antologi om musikmakaren Britt Lindeborg. Vem skulle du skriva om?

En annan historia (fackbok, antologi)
Redaktör: Lina Thomsgård

51 historiska personer som alla borde känna till. Jag berättar i denna breda antologi om musikmakaren Britt Lindeborg. Vem skulle du skriva om?

Tut tut (rim och ordlekar)  Rim, ordlekar, ljudlekar och ramsor för smååringar. Erica Jacobson har gjort alla superfina illustrationer.

Tut tut (rim och ordlekar)

Rim, ordlekar, ljudlekar och ramsor för smååringar. Erica Jacobson har gjort alla superfina illustrationer.

Tunggung (förskolepedagogik)  Redaktör: Jessica Gottberg  Tunggung är ett Bolibompa-program skapat av Mikaela Périer på UR. Pedagogiken går ut på att uppmuntra förskolebarn att leka med språket. Här finns de tio låttexterna från säsong 1. Ett komplement till skivan Tunggung .

Tunggung (förskolepedagogik)
Redaktör: Jessica Gottberg

Tunggung är ett Bolibompa-program skapat av Mikaela Périer på UR. Pedagogiken går ut på att uppmuntra förskolebarn att leka med språket. Här finns de tio låttexterna från säsong 1. Ett komplement till skivan Tunggung.