BOKHÖST! RADIOHÖST!

Sista helgen i september är det dags för Bokmässan i Gbg. Bokprat dagarna i ända, för min del framför allt om kvinnor, musik och historieskrivning. Kom och säg hej och få en bok signerad!
Jag gör också nerslag i höst i bland annat Luleå, Växjö och Linköping. Kontakta Atlas förlag om du vill att jag kommer och berättar om “Kvinnorna som formade pophistorien”.

I övrigt pratar jag på Nationalmuseum 19/9 om tjejerna som formade pophistorien på 80-talet. Välkomna! Dessutom sänder jag Ring Kulturradion fredag 20/9 och Karlavagnen 10/10.

FEJK NOMINERAT TILL ÅRETS RADIOPROGRAM

Nu finns tredje säsongen av radioserien FEJK på UR Play. I varje avsnitt granskar sidekicken David Silva och jag kända historiska fenomen och personer med ny blick och nya öron. Jag producerar och programleder Fejk som också är nominerat till det tyngsta radiopriset Guldörat i kategorin Årets radioprogram.

Foto: Joakim Bernholm/UR.

Foto: Joakim Bernholm/UR.

Felix Herngren regisserar mig i rollen som vigselförrättaren Eva i “ Bonusfamiljen ” 2018. Jag har också spelat i en Hollywoodfilm mot  Daniel Craig , turnerat med  Riksteatern  och haft en egen teatergrupp. Dessutom skriver jag manus, bland annat till  julkalendern  i Sveriges Radio 2005. Läs mer om detta under  DRAMATIK .  Foto: Jonas Modin.

Felix Herngren regisserar mig i rollen som vigselförrättaren Eva i “Bonusfamiljen” 2018. Jag har också spelat i en Hollywoodfilm mot Daniel Craig, turnerat med Riksteatern och haft en egen teatergrupp. Dessutom skriver jag manus, bland annat till julkalendern i Sveriges Radio 2005. Läs mer om detta under DRAMATIK.
Foto: Jonas Modin.

FINFINA RECENSIONER FÖR NYA FAKTABOKEN

Efter fem års skrivande är jag klar med faktaboken “Kvinnorna som formade pophistorien”. En fristående uppföljare till Augustnominerade “Popmusik rimmar på politik”. Denna gång lyfter jag fram Neneh Cherry, Joan Jett, Madonna, Karin Juel, Sylvia Robinson bland många, många andra.Efter fem års skrivande är jag äntligen klar med faktaboken “Kvinnorna som formade pophistorien”. En fristående uppföljare till Augustnominerade “Popmusik rimmar på politik”. Denna gång lyfter jag fram Neneh Cherry, Joan Jett, Madonna, Karin Juel, Sylvia Robinson bland många, många andra.

Alla stora tidningar har varit så positiva att jag aldrig kunnat drömma om något liknande. Expressens Dan Hallemar skriver exempelvis:
Här pratar vi om en omskrivning av svensk nationell historia på Astrid Lindgren-nivå.
HÄR finns hela Expressens recension. Vad Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och G-P tyckt kan du läsa mer om på denna sida.

”Kvinnorna som formade pophistorien” hittar du bland annat på Bokus och Adlibris.
Ett utdrag publicerades i SvD 18/8 2019. Kapitlet handlar om hur kompositören Agnetha Fältskog i historieskrivningen reducerats till “den blonda i Abba”. HÄR KAN DU LÄSA TEXTEN.

De flesta av mina texter i Svenska Dagbladet hittar du här.

Alltjämt en väldigt rolig bild från då jag var expert i Melodifestivalen 2016. Fler kul foton och grejer finns under rubriken  BILDER .

Alltjämt en väldigt rolig bild från då jag var expert i Melodifestivalen 2016. Fler kul foton och grejer finns under rubriken BILDER.