ÄNTLIGEN HÄR!
KVINNORNA SOM FORMADE POPHISTORIEN

I fem år har jag jobbat med nya faktaboken “Kvinnorna som formade pophistorien. Neneh Cherry, Siw Malmkvist, Joan Jett, Madonna, Sylvia Robinson, Britt Lindeborg, Agnetha Fältskog och andra stora och små stjärnor lyfts fram i uppföljaren till min Augustnominerade fackbok "Popmusik rimmar på politik”.
Nu är den här och a
ldrig hade jag väl vågat drömma om recensionerna!

Aftonbladets Martin Söderström skriver:

”Det finns en iver och passion i Gunnarsons penna som är genuint medryckande. Det finns så mycket att säga, så många lager av kontext och tidsanda som måste redogöras för att det hade varit lätt för vem som helst att villa bort sig. Men Anna Charlotta Gunnarson lotsar lagom febrigt framåt med ett språk som är fullt av både musiknördigt driv och putslustiga syrligheter. Trots att själva grundpremissen – hur kvinnor marginaliserats i musikbranschen – egentligen är rätt mörk så blir berättandet aldrig dystert. Tonen är perfekt. Kvinnorna som formade pophistorien är en fröjd att läsa. Full av både välkänt, okänt och passager med stark ‘åh fan’-känsla.”

Läs hela recensionen här.

Pierre Hellqvist skriver i Svenska Dagbladet:

”Anna Charlotta Gunnarson förvandlar snustorrt faktarabblande till lustfylld undervisning, på gränsen till ren underhållning. Med sin nya bok ger denna folkbildare de kvinnor som marginaliserats, ignorerats och glömts bort tillbaka deras rättmätiga plats i pophistorien.”

Läs hela recensionen här.

Bokprat på gång i bland annat Stockholm, Växjö, Göteborg och Luleå. Håll utkik på min Twitter efter tid och plats: @acgunnarson. Kontakta Atlas förlag om du vill att jag kommer till din stad och berättar om “Kvinnorna som formade pophistorien”.

JAG SKRIVER OCKSÅ OM SCHLAGER I SVENSKA DAGBLADET.

8/5 MEDVERKADE JAG SOM EXPERT I “STUDIO EUROVISION” PÅ SVT.

500 mil, Brewhouse, Gbg 29/3 2019.  Förband till Docenterna.  Foto:  https://carlfotograferar.se/

500 mil, Brewhouse, Gbg 29/3 2019. Förband till Docenterna.
Foto: https://carlfotograferar.se/

Felix Herngren regisserar mig i rollen som den torrt korrekta vigselförrättaren Eva i Bonusfamiljen 2018. Roligt varje gång teaterpluggandet kommer till nytta. Läs mer om det under  DRAMATIK . Foto: Jonas Modin.

Felix Herngren regisserar mig i rollen som den torrt korrekta vigselförrättaren Eva i Bonusfamiljen 2018. Roligt varje gång teaterpluggandet kommer till nytta. Läs mer om det under DRAMATIK. Foto: Jonas Modin.

Det här är alltjämt en väldigt rolig bild från när jag var expert i Melodifestivalens Andra Chansen 2016. Fler kul foton och grejer finns under rubriken  BILDER .

Det här är alltjämt en väldigt rolig bild från när jag var expert i Melodifestivalens Andra Chansen 2016. Fler kul foton och grejer finns under rubriken BILDER.